CPO Woonconcept

Samen ontwikkelen en bouwen

In HAAVE worden 16 herenhuizen via Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) ontwikkeld. Op deze prachtige locatie heb je dus de kans om samen met je toekomstige buren je eigen woning te ontwikkelen en te laten bouwen.

Hoe werkt dit?
De Vereniging van Opdrachtgevers gaat onder begeleiding van de adviseurs van Urbannerdam de woningen ontwikkelen. De deelnemers worden lid van de VvO die vervolgens als officiële opdrachtgever fungeert. De Vvo heeft een overeenkomst met grondeigenaar Bemog om het perceel te reserveren. De vereniging kiest één architect en andere adviseurs waarmee de plannen gemaakt worden. De woningen kunnen verschillen in afmeting en worden ontwikkeld met een goede duurzaamheidsambitie. Het is mogelijk om elke woning naar eigen hand te ontwerpen binnen de gestelde regels die worden vastgesteld in het kavelpaspoort. Beslissingen over de indeling van de woning worden door alle deelnemers individueel genomen. Door deze ontwerpvrijheid wordt elke woning uniek en op maat ontworpen.

Als het plan ontwikkeld is wordt een gezamenlijke omgevingsvergunning aangevraagd. Wanneer de omgevingsvergunning is verleend kan het bouwen beginnen. Voor de start van de bouw zal iedere deelnemer een eigen koop- en aannemingsovereenkomst tekenen en zelf de eigen financiering regelen.

Rol Urbannerdam
Samen met Bemog Projectontwikkeling B.V. is Urbannerdam initiatiefnemer voor het project de Damiate. Urbannerdam is contactpersoon voor het CPO gedeelte in het project. Urbannerdam heeft tijdens het ontwikkelproces de rol van ontzorgende procesbegeleider. Op deze manier neemt Urbannerdam het geregel van alle bouwkundige zaken uit handen en kunnen de zelfbouwers zich concentreren op hun woonwensen en het ontwerp van hun eigen huis.

Kijk op www.hofvandamiate.nl voor meer informatie over het CPO project. Hier kan je ook een informatiebrochure downloaden en vindt je alle informatie om je voor het CPO project in te schrijven.