Duurzaamheid: Warmte uit de bodem

01 november 2020

De allernieuwste technieken worden toegepast in HAAVE. Er wordt niet meer gebruik gemaakt van het gasnet, maar er wordt warmte uit de bodem gehaald. De warmte wordt vanuit de bodem via een gesloten circuit naar de woning gebracht. Hiervoor wordt een uitgekiend klimaatsysteem gebruikt, waarbij een centrale Warmte- en Koude Opslag (WKO) zorgt voor duurzame opwekking van warmte en koude. Elke woning in HAAVE beschikt dan ook over een warmtepomp. Deze warmtepomp haalt dan de warmte eruit en brengt die over op de vloerverwarming. Dit is niet alleen de meest comfortabele vorm van verwarming, u krijgt er ook nog eens ‘koeling’ bij. In de zomer werkt het principe namelijk net andersom. Dan wordt de warmte teruggevoerd naar de bodem. Via uw vloer kunt u uw woning dan ook op warme dagen aangenaam houden.  

Warmtepomp
De warmtepomp vervangt de CV- ketel en zorgt voor een aangename temperatuur en voor een snelle toevoer van warm water. In plaats van het gebruik van gas onttrekt de warmtepomp warmte uit de bodem. Met die warmte wordt de verwarming in de woningen op de juiste temperatuur gebracht.

Vloerverwarming
Een bijkomend voordeel bij dit WKO systeem is dat de woning voorzien is van vloerverwarming. Doordat de woningen geen radiatoren hebben met uitzondering van de badkamerradiator, kun je ook de woning optimaal en flexibel indelen naar uw eigen keuze. Hierdoor ziet de woning er ook strak uit.

Warm tapwater
Iedere woning heeft een boilervat bij de warmtepomp en dat zorgt ervoor dat je altijd voldoende warmwater voor handen hebt om bijvoorbeeld te douchen.

Wil u meer weten over de WKO-installatie in HAAVE? Kijk dan op deze pagina naar de brochure van Klimaat@home. 

Brochure